Forandringsrommet

Yoga - Yogaterapi - Lydhealing

Blomster hører med i psykodramagruppe

På teacher training på OM Factory i New York

Yoga i det fri

Mitt første møte med psykodrama:

 

Jeg hadde vært nysgjerrig på psykodrama i to år, etter at jeg kom i kontakt med metoden gjennom et skrivekurs jeg gikk på. Jeg var klar over at det fantes en toårig assistentutdanning, som jeg kunne tenke meg å ta, for jeg ønsket å hjelpe meg selv og andre med å forløse kreative krefter. Problemet var bare at utdannelsen allerede hadde begynt det året, og jeg hadde ennå ikke vært med på en eneste psykodramakveld eller gruppe. Men jeg kontaktet instituttet og fikk en innføring av en av lærerne. Samtidig fikk jeg vite at det fantes et kurs som begynte den samme uka. Jeg meldte meg på og troppet opp for å se hva dette egentlig handlet om, med intensjon om å være en iakttaker til det hele og ingenting annet.

 

Som tenkt men ikke som gjort. I oppvarmingen kom jeg i kontakt med en hendelse jeg delvis hadde fortrengt i tyve år. Det vekket både forundring og sterke følelser i meg. Jeg ble valgt til protagonist (den som får spille ut sitt drama) samme kveld, og ble overrasket av meg selv over hvor mye jeg viste gruppa. Jeg ble også positivt overrasket over den kjærligheten og velviljen jeg ble møtt med av de andre gruppedeltagerne, og hvor godt det var å dele noe som jeg ikke hadde delt med andre før. Jeg visste uten snev av tvil at dette var bra for meg, og at jeg ville ta utdannelsen. Slik ble det. Etter fem år er jeg nå ferdigutdannet psykodramaterapeut, men behovet for utvikling og veiledning, profesjonelt og personlig, det stopper ikke her.

 

 

 

 

Mitt første møte med yoga:

 

Jeg hadde fått en yogamatte av barna mine til jul. Så kom jeg plutselig over et online yogakurs som fanget oppmerksomheten min: "Yoga for weight loss." Hah!? Tenkte jeg, det kan jo ikke stemme. Likevel, kurset virket bra, dama virket troverdig, og jeg syns på tidspunktet at jeg veide et par kilo for mye. Ok, tenkte jeg, hva har jeg å miste. Jeg hadde holdt på med Pilates i seks år, og lenge tenkt på å prøve yoga. Tiden var moden..

 

Der befant jeg meg altså, på ny matte midt på stuegulvet, med ny dame på videoen foran meg. Ganske sikker på at jeg i alle fall ikke kom til å svette en dråpe eller bli støl. Jeg må innrømme at jeg var en smule fordomsfull til selve treningseffekten av yoga. Lite visste jeg.

 

Det var vanskelig å få med seg instruksjonene og gjøre øvelsene samtidig når alt var nytt. Og å puste koordinert med dette - umulig! Men det var kjærlighet ved første klønete forsøk. For i løpet av økten så skjedde det noe mer enn at jeg svettet og oppdaget muskler jeg ikke visste jeg hadde. Noe som er vanskelig å beskrive. Jeg... landet i kroppen min. Jeg kom hjem.

 

Allerede neste morgen så var den der, den følelsen jeg har våknet med hver dag siden. Følelsen av at yogamatta drar meg til seg. Alltid tilstedeværende. Alltid tilgjengelig. For en femminutters strekk, en skikkelig styrkeøkt, eller en liten virkelighetssjekk: Hvor er jeg nå? Hvem er jeg? Hvor skal jeg?

 

Klarhet, energi, avslapning, styrke, balanse, - alt henter jeg der. Yoga har blitt kompasset mitt, og på matta justerer jeg meg. For livsprosessen er jo sånn at vi stadig må korrigere oss og komme tilbake. Jeg liker det. Hadde det ikke vært kjedelig å være ferdig jobba og ferdig utvikla? Hva skulle vi tatt oss til da?

 

Etter en uke merket jeg at jeg var sterkere og jeg visste at jeg var hekta. Et lykkelig hekt. Jeg var villig til å tåle mye ubehag, - ja, yoga kan gjøre vondt - for å kunne ta imot den rene gleden og transformasjonen. Jeg håper du får oppleve det, hvis du ikke har opplevd det allerede.

 

Først etter hvert skjønte jeg hvor heldig jeg var som dumpet borti Sadie Nardini og Core Strengt Vinyasa Yoga. Jeg fant stilen min på første forsøk. Siden har jeg testet andre instruktører "live" og på youtube, men ingen har inspirert meg like mye. Det ble slik at jeg måtte til New York og lære av henne personlig, og jeg håper på en ny tur snart.

 

CSV Yoga har en unik bevissthet rundt anatomi, det å bygge stillinger opp fra grunnen, og å aktivere kjernemuskulaturen. Vi jobber innenfra og ut. På denne måten lærer du å uttrykke deg slik det er naturlig for deg, og du lærer å lytte til din egen kropp. Det er dette jeg ønsker å bringe videre til deg nå. Håper vi ses!

 

Namaste

 Copyright © 2014 Forandringsrommet / Renée Jakobsen, Org.nr. 913 643 720                                                                                                                                          Design og utvikling: Morten Lund Hansen / MinPixel