Forandringsrommet

Yoga - Yogaterapi - Lydhealing

 

             Ta meg til påmelding

Kurs i MediYoga - Medisinsk Yoga - oppstart i uke 15 - april 2019 - 9 ganger fram mot sommeren.

 

Hvordan gjør du dagene dine gode?

 

Hvis du kjenner på mye stress og uro i livet ditt, så er MediYoga et fantastisk verktøy for deg.

 

Også hvis du vet at du trenger egentid i alle fall en gang i uka, hvor du kan logge av fra alt der ute og lade batteriene.

 

Dette er det beste du kan gjøre for deg selv i en travel hverdag. Yogaen er forskningsbasert, myk og terapeutisk - og passer for alle. Vi puster, vi lander i kroppen, og vi stresser ned. Du vil oppleve velvære. Du jobber forebyggende med din helse, og du vil også kunne merke god bedring fra sykdomssymptomer, smerter, angst og depresjon.

 

Kursene blir ledet av lærer og yogaterapeut med lang erfaring og 2 års utdannelse i Medisinsk Yoga.

 

Yogagrupper for alle, for øvede og blandet gruppe:

 

Tirsdag fra kl 1715 til kl 1845 - for øvede
Onsdag fra kl 1100 til kl 1230 - for nybegynner/litt øvet
Onsdag fra kl 1800 til kl 1915 - for alle

Om MediYoga:

 

MediYoga - Medisinsk Yoga - er en terapeutisk yogaform som søker å skape balanse i kropp og sinn. MediYoga går til roten av problemet og er ikke bare symptombehandling. Det er medisin uten bivirkninger, med fantastiske forskningsresultater for en mengde sykdommer og lidelser. MediYoga består av bevegelse, pust, fokus, mantra og meditasjon. Og alt er satt sammen med en spesifikk intensjon som er koblet til ditt hormonsystem og dine endokrine kjertler. Alle øvelser kan tilpasses og tar utgangspunkt i dine muligheter og din kapasitet. Du kan sitte på en stol hvis noe hindrer deg i å sitte på matta.

 

Du vil kunne oppleve mer energi, mindre smerter, større fokus, mer ro og balanse, mindre stress, færre sykdomssymptomer, bedre søvn, og større tilstedeværelse i kroppen og i livet. Ikke bli forundret om yogapraksisen skaper forandring utover det fysiske. Det skjer "noe" med oss når vi praktiserer yoga. Oppmerksomheten det skaper vil kunne lede deg inn på en spennende reise hvor du oppdager nye ting om deg selv.

 

Denne yogaformen passer for alle. Også for deg som sliter med utmattelse, kroniske smerter, eller annet som gir redusert fysisk kapasitet. Øvelsene utføres langsomt og kontrollert for å skape fleksibilitet, balanse og avspenning i kropp og sjel. Du får en pause fra hverdagen i trygge og vakre omgivelser - med mye fokus på pust.  Pusten er det beste redskapet vi har for å løse opp spenninger i kroppen og redusere stress. Teknikkene du lærer og roen du opplever kan du ta med deg videre ut i livet.

 

MediYoga er veletablert i Sverige på sykehus og helseinstitusjoner, og har spredt godt om seg i Norge både i den offentlige helsetjenesten og i yogastudioer. Med god grunn! Blant dokumenterte virkinger av MediYoga kan nevnes, lavere blodtrykk, balansering av stoffskifte, bedring av muskel- og skjelettlidelser, lindring av stressrelaterte plager og psykiske utfordringer.

 

 

Kursbeskrivelser:

 

Kurs for alle - Her får du grundige instruksjoner i øvelsene og du lærer deg den yogiske pusten. Det er ikke noe i veien for å gå flere kurs "for alle". Dette kurset har det du trenger av stressreduksjon og helsebringende effekt.

 

Kurs for nybegynnere/litt øvet - bandet gruppe. Her kan du gå om du er helt nybegynner og også om du har gått noen kurs fra før og ønsker å prøve litt andre yogaprogam enn startpakkene.

 

Kurs for viderekomne - For å melde deg på kurset for viderekomne må du ha gått minst ett nybegynnerkurs i MediYoga. Hvis ikke så ta kontakt før du melder deg på kurset. Kurset for viderekomne er for deg som ønsker nye yogaprogram og øvelser, og større utfordringer, og som ønsker å gå dypere inn i din praksis. Utfordringene vil komme i form av mer styrkebygging, ved å bli lenger i de øvelsene og meditasjoner du kjenner fra før, og nye øvelser som bygger styrke og kroppsbevissthet. Kurset vil være preget av mer ro og mindre instruksjon i de øvelsene du kjenner fra før.

 

Ta kontakt hvis du lurer på hvilket kurs som passer best for deg.

 

 

Hvis du ønsker å gå to kurs så får du 10% rabatt på begge kursene. Ønsker du å gå mer så ta kontakt for prisforespørsel.

 

Veksling mellom kurs er mulig ved behov:

 

Du kan fritt flekse mellom kursdager/timer hvis du ikke kan på kurset du har meldt deg på den aktuelle uken. "Mister" du timer så kan du også fritt ta igjen disse innenfor kursperioden. Mot legeerklæring kan du også ta igjen timer utenfor kursperioden.

 

Er du kursdeltager i Forandringsrommet så kan du også droppe inn på andre timer til samme pris som kurspris, så sant det er ledige plasser på timen. Dette betales da kontant eller på Vipps.

 

 

Les mer om MediYoga.

 

 

Om Renée:

 

Jeg er utdannet yogaterapeut og lærer i Medisinsk Yoga. Jeg har derfor fordypet kunnskap om MediYoga og effekten av de forskjellige øvelsene. Jeg har praktisert yoga daglig i sju år, og vært yogalærer i fire år. I tillegg er jeg utdannet psykodramaterapeut, noe jeg syns er flott å ha i bunnen også som yogalærer og yogaterapeut. Jeg er levende opptatt av helse sett fra et helhetlig synspunkt. Og jeg har selv vært på en reise fra å ha en kropp i stor ubalanse til nå å bli sterkere og mykere i kropp og sinn fra år til år. Det er godt! Du kan lese mer om meg her.

 

 

Håper jeg hører fra deg og at jeg får lov til å være en del av din reise!

 

             Ta meg til påmelding

Praktisk informasjon:

 

 

 

Kurs for viderekomne:

 

Dato: 9. april til 18. juni 2019 (ingen timer i uke 16 og 23)

Tid: Tirsdager fra kl 1715 til kl 1845

Investering: Kr 1980,-

 

 

Kurs for nybegynner/itt øvet:

 

Dato: 10. april til 19. juni 2019 (ingen timer i uke 16 og 23)

Tid: Onsdager fra kl 1100 til kl 1230

Investering: Kr 1980,-

 

 

Kurs for alle:

 

Dato: 10. april til 19. juni 2019 (ingen timer i uke 16 og 23)

Tid: Onsdager fra kl 1800 til kl 1915

Investering: Kr 1890,-

 

 

Alle kursene går over 9 uker.Sted: Fossen 20, 1530 Moss (i Møllebyen over Café Riis, inngang rundt hjørnet)

 

Bruk helst påmeldingsskjemaet som du finner på de rosa knappene! Du kan også sende mail til renee@forandringsrommet.no, eller ringe/melde til 918 45 361, hvis du har spørsmål eller ønsker å melde deg på.

 

Merk at påmelding til kurs er bindende!

 

Etter påmelding vil du motta en faktura på kursavgiften. Melder du deg av innen 1 uke før kursstart, må du uansett grunn til avmelding betale et administrasjonsgebyr på kr 750,-. Ved avmelding senere enn 1 uke før oppstart må du påregne å betale hele kursavgiften. Avmelding må skje skriftlig på epost.

 

Viktig: Ta eventuelt kontakt samtidig som du melder deg på hvis du ønsker å dele opp beløpet, eller utsette betalingen.

Se lege Ivana Holland bli intervjuet om MediYoga på NRK:

 

Referert fra deltagere på MediYogakurs og timer i Forandringsrommet:

 

Om endringer etter/under kurs:

 

"Sover bedre, ned på medisinering, mere jordet".

 

"Takler stressede situasjoner bedre".


"Roligere, bedre søvn, mindre smerter."


"Jeg er blitt bedre, fått mindre smerter i leddene".

 

" Mindre stress/anspenthet, økt bevissthet/pust".

 

"Jeg har slitt med angst etter sykdom, det har vært godt for kroppen å lære å puste seg gjennom det som er tøft. To uker etter at jeg begynte med mediyoga kunne jeg slutte med beroligende medikamenter for å komme meg gjennom dagen, og har ikke rørt medisiner siden. Kroppslige ubehag har også blitt bedre, og jeg kjenner meg roligere."

 

"Føler mer indre ro, klarer å være mer avslappet når muligheten byr seg, mindre smerter i korsrygg, blitt mer bevisst på hvordan jeg sitter/står/går".

 

Generelt om kurset/opplevelsen:

 

"Veldig positivt i forhold til stressdemping. Fin og rolig stemning på kursdagene. Behagelig og flink instruktør. Liker det åndelige innholdet og syns lokalene er helt fantastiske".

 

"Tydelige instruksjoner, lett å følge, tilbyr variasjoner, føler meg nøytraliserte etter time, flotte lokaler, god stemning".

 

"Jeg kom til første time med usikkerhet og redsel, det har vært vanskelig for meg å hoppe ut i nye ting etter at jeg ble syk. Etter første time visste jeg at dette ville være perfekt, og mest av alt fordi jeg følte det som en trygg plass hvor jeg kunne gi slipp."

 

"Fantastisk lokale, fantastisk atmosfære, og en enda mer fantastisk instruktør".

 

"Jeg kommer til å anbefale dette til all jeg møter på min vei".

 

"Lærerikt, utrolig behagelig. Kan også praktisere hjemme, deilige lokaler".

 

"Flotte lokaler, rolig og presis instruktør, god stemning".

 

"En herlig og positiv opplevelse, fantastisk kursleder".

 

 Copyright © 2014 Forandringsrommet / Renée Jakobsen, Org.nr. 913 643 720                                                                                                                                          Design og utvikling: Morten Lund Hansen / MinPixel