Forandringsrommet

Yoga - Yogaterapi - Lydhealing

Fra advanced teacher training in NYC - Sadie Nardini - founder of CSV - and coworker Tyler Mccoy

Yoga gjør at hele systemet fungerer bedre, noe som igjen bidrar til mer energi, større utholdenhet i hverdagen, velvære, vitalitet, sinnsro og tilstedeværelse i livet. Yoga gjør deg rett og slett sunnere og gladere.

 

Vi underviser i Core Strength Vinyasa Yoga i grupper eller én til én, for alle nivåer. Bestill individuelle timer her, eller se på kurs.

 

Spesielle fordeler med Core Strength Vinyasa yoga:

 

 • Bygger opp kjernemuskulaturen i spesielt stor grad
 • Unngår å bygge opp spenninger ved å ha fokus på kjernemuskulatur, myke bevegelser, og overganger.
 • Unngår skade
 • Bygger styrke raskere, sunnere og smartere
 • Instruksjoner innenfra og ut, og fra grunnen og opp, noe som gjør at du lærer å lytte til egen kropp

 

Yoga har store fysiske og psykiske muligheter til å helbrede. Dette gjør yoga for deg:

 

 • Bygger styrke og fleksibilitet
 • Skaper mer balanse på matta og ellers i livet
 • Bidrar til avslapning og stressmestring
 • Bidrar til grunning og sentrering - du finner kjernen i deg selv, og er mer til stede i egen kropp
 • Forløser blokkeringer i kroppen, som gjør at du:
 •   blir kvitt smerter
 •   får bedre blodsirkulasjon (varmere hender og føtter)
 •   roer det sentrale nevesystemet (demper angst)
 •   styrker immunforsvaret
 •   får bedre fordøyelse og raskere avgiftning
 •   får terapeutisk gevinst
 •   puster dypere

 

 

Vil du vite mer:

 

Hva er Core Strength Vinyasa Yoga?

 

CSV Yoga er en yogastil som er utviklet av Sadie Nardini. CSV Yoga har ekstra fokus på kjerne. Instruksjonene, bevegelsene og stillingene er spesielt utviklet for at du skal få kontakt med og aktivere din dype kjernemuskulatur. Dette gir mer stabilitet i stillingene, og er tryggere fordi du har støtte av din kjernemuskulatur i overgangene. Når du aktiverer kjernen bygger du også styrke raskere, du forbrenner mer, og transformasjonen i kropp og sjel blir mer effektiv.

 

Hva er egentlig yoga?    

 

Begrepet rommer mye mer en de fysiske øvelsene (asanas) man ser på helsestudio. Yoga handler også om den mentale, moralske og spirituelle delen av det å være menneske. Opprinnelig (sannsynligvis for over 5000 år siden) var yoga en øvelse i å sitte stille og meditere lenge nok til å oppnå kontakt med "Guden i deg selv", for å forene kropp og sinn. "Union" kan sies å være en av de vanligste definisjonene på yoga.

 

Mer om hvordan jeg jobber med yoga:

 

Hvis vi skal gjøre yoga sammen så snakker vi hovedsakelig om fysiske øvelser, pust og meditasjon. Mental trening kommer som en bonus på toppen. Når vi praktiserer fokuserer jeg mye rundt begreper som grunning, pust og kjerne. Jeg er veldig opptatt av å alltid ta hensyn til den individuelle utøveren når vi praktiserer yoga. Ved å bli instruert fra grunnen og opp, lærer du å ikke ta det lenger enn til ditt nivå. Du lærer å lytte til kroppen din og kjenne etter hva som er riktig for deg. Når du avlærer deg uvanen med å bevege deg fra ytre kropp, men i stedet beveger deg fra kjernen i deg selv, så vil du bli mer sentrert og til stede i alt du gjør. Vi starter med enkle øvelser og steg for steg bygger vi opp styrke og fleksibilitet. Ofte er det små forandringer som vil føre til at spiralen snur.

 

Generelle betingelser:

 

Forandringsrommet har ikke ansvar for din helse når du går på kurs hos oss. Ved påmelding til kurs sier du deg enig i at du selv er ansvarlig hvis du skulle være så uheldig å pådra deg en skade i timen, eller på vei ut og inn av kurslokalet, eller når du praktiserer hjemme. Det er viktig at du hele tiden lytter til egen kropp, og hvis noe ikke føles riktig vil jeg med glede hjelpe deg å finne en variasjon som passer for deg. Det er alltid en god idé å ta hensyn til egne begrensninger og eventuelle skader.

   "The body can discern, to the finest degree, the difference between that which is supportive of life and that which is not."

                                                                                                                                                                      David R. Hawkins

Liten morgenøkt for å myke opp kroppen etter natta:

 Copyright © 2014 Forandringsrommet / Renée Jakobsen, Org.nr. 913 643 720                                                                                                                                          Design og utvikling: Morten Lund Hansen / MinPixel